Në televizion të rinjtë i nuk i ndjekin lajmet më shumë se 2 minuta

Në televizion të rinjtë i nuk i ndjekin lajmet më shumë se 2 minuta

Të rinjtë nga 16 deri në 24 vjeç nuk shikojnë lajme më shumë së dy minuta në ditë, ndërsa të moshuarit shohin lajme përafërsisht gjysmë ore gjatë ditës në televizion. Këtë e tregon një studim i Ofcom-it në Britaninë e Madhe.

Britanikët informohen në mënyrë aktive nga rrjetet sociale, hynë në grupe të përbashkëta me miq dhe i ndjekin zhvillimet përmes Facebook-ut dhe Twitter-it, shpjegon studimi.

Nëpërmjet postimeve që bëhën në rrjetet sociale, ata i ndjekin të rejat dhe shkruajnë komente rreth ngjarjeve të ndryshme.

Ndërsa burimi më i besushëm i lajmeve për britanezët mbetet BBC One.