Ngritet protesta anti-islamike

Ngritet protesta anti-islamike

Grupi i djathtë ekstrem SION zhvilloi një protestë në rajonin Drammen ku jetojnë intensivisht myslimanët.

Qyteti ndodhet rreth 45 kilometra nga kryeqyteti i Norvegjisë, Oslo.

Grupi në fjalë ka kërkuar ndalimin e Islamit në Norvegji ndërsa udhëheqësja e grupit, Braten gjatë një fjalimi ka mbrojtur idenë e saj se “Islami nuk ka vend në Norvegji dhe se librat e Kur’anit duhet të shkatërrohen në masivitet”.

Më pas policia ka ndërhyrë ndaj Braten e cila ka marrë Kur’anin në dorë për ta grisur. Pas ndërhyrjes së policisë, ajo ka hedhur në tokë Kur’anin dhe ka ofenduar myslimanët.

Inge Lansrud, nga drejtoria e policisë në Oslo në një deklaratë për agjencinë norvegjeze të lajmeve NTB tha se nuk e kanë lejuar protestën pas fillimit të provokimeve kundër Kur’anit.

Ndërkohë edhe një grup i përbërë nga aktivistët norvegjezë dhe myslimanë kanë reaguar ashpër ndaj protestët kundër Islamit.