Nigeri: Fëmijët e rrëmbyer lirohen pas një beteje me armë

Nigeri: Fëmijët e rrëmbyer lirohen pas një beteje me armë

Policia në Nigeri thotë se ata kanë shpëtuar të paktën 84 nxënës shkollorë të cilët ishin rrëmbyer të shtunën.

Ata thonë se fëmijët u kapën nga persona të armatosur ndërsa u kthyen në shtëpi në fshatin Mahuta pasi morën pjesë në një ceremoni fetare.

Fëmijët u lanë të lirë pas një beteje me armë midis rrëmbyesve, forcave të sigurisë dhe vigjilentëve lokalë.

Wshtë rrëmbimi i dytë masiv në shtetin Katsina të Nigerisë në tetë ditë.

Të premten, 344 nxënës të shkollës të cilët ishin rrëmbyer nga shkolla e tyre me konvikt në qytetin Kankara një javë më parë u lanë të lirë./Insajderi.com

BBC News