Miliarderi George Soros dhe Fondacioni i tij “Për një Shoqëri të Hapur” janë tashmë nën hetim.

Gjyqësori njoftoi sot se Orga" />

Nis hetimi ndaj George Soros

Nis hetimi ndaj George Soros

Miliarderi George Soros dhe Fondacioni i tij “Për një Shoqëri të Hapur” janë tashmë nën hetim.

Gjyqësori njoftoi sot se Organizata për Lirinë e Informacionit (FOIA) ka ngritur padi kundër Agjencisë Amerikane për Zhvillim Ndërkombëtar (USAID) për të dhënat lidhur me financimin e tyre nga aktivitetet politike të “Fondacioneve të Shoqërisë së Hapur Soros” në Rumani dhe Kolumbi, raportojnë mediet e huaja.

Akuzat kanë të bëjnë me transaksionet që kanë kaluar nga Departamenti Amerikan i Shtetit drejt fondacionit të miliarderit. Fondet dyshohen të kenë kaluar përmes USAID dhe mendohet të jenë përdorur në mbështetje të politikave dhe interesave të miliarderit, në vende të ndryshme të botës.

“Është koha që amerikanët të lejohen të shohin dokumentacionin e Departamentit të Shtetit në lidhje me financimin publik të Fondacioneve të Shoqërisë së Hapur Soros,” tha Presidenti i Gjyqësorit Tom Fitton.

Ai thekson se “ miliarderi George Soros ka nevojë për zero ndihmë nga taksapaguesit për të promovuar axhendën e tij të largët jashtë shtetit.”