Nissan shkurton 12.500 vende pune

Nissan shkurton 12.500 vende pune

Nissan paralajmëroi tremujoren e fundi se po shkonte ‘buzë greminës’.

Dhe tani është e qartë se problemet e gjigantit të makinave nuk janë zgjidhur.

Prodhuesi i dytë më i madh i makinave në Japoni tha të enjten se fitimet janë zhdukur thuajse tërësisht gjatë tremujorit të parë të vitit.

Fitimet u zhytën me 99% krahasuar me tremujorin e parë të një viti më parë.

Të ardhurat, ndërkohë, ranë gati 13% krahasuar me një vit më parë.

Nissan tha se do të shkurtojë 12.500 vende pune nga fuqia e tij punëtore në mbarë botën.

Kompania shtoi se do reduktojë linjën e prodhimit me të paktën 10% deri në fund të vitit 2022.