Një asteroid sa një kamionetë fluturoi 3 km afër Tokës dhe NASA nuk e vërejti

Një asteroid sa një kamionetë fluturoi 3 km afër Tokës dhe NASA nuk e vërejti

NASA mund të ketë përditësuar planin e saj për të mbrojtur planetin nga sulmet e asteroidëve, por një asteroid në madhësinë e një kamionete fluturoi 3 km afër Tokës këtë të diel – distanca më e afërt e regjistruar ndonjëherë.

Dhe agjencia hapësinore nuk e pa atë deri pasi ndodhi.

Asteroidi, i njohur si QG 2020 (i njohur dikur si ZTF0DxQ), fluturoi përtej Tokës nga drejtimi i diellit, sipas Business Insider, i cili raportoi për herë të parë këtë lajm. Gazeta citoi një tweet nga astronomi amator Tony Dunn.

“Asteroidi i zbuluar rishtazi ZTF0DxQ kaloi më pak se 1/4 diametrin e Tokës dje, duke e bërë atë fluturimin më të afërt të njohur që nuk e goditi planetin tonë,” – shkroi Dunn, i cili është gjithashtu krijuesi i orbitsimulator.com.

Objekti u zbulua afërsisht gjashtë orë pasi fluturoi përtej Hemisferës Jugore të Tokës me një shpejtësi prej më shumë se 44.000 km/h. /Insajderi.com