Një burrë musliman arrestohet në Indi për shkak të ligjit kundër “xhihadit të dashurisë”

Një burrë musliman arrestohet në Indi për shkak të ligjit kundër “xhihadit të dashurisë”

Policia në shtetin Uttar Pradesh të Indisë ka arrestuar një burrë mysliman për pretendimin e përpjekjes për të konvertuar një grua Hindu në Islam.

Ai është i pari që arrestohet sipas një ligji të ri anti-konvertim që synon “xhihadin e dashurisë” – një term që përdorin grupet radikale hindu për të akuzuar burrat myslimanë për konvertimin e grave hindu me martesë.

Ligji ka nxitur zemërim, me kritikët që e quajnë Islamofobik.

Të paktën katër shtete të tjera indiane po hartojnë ligje kundër “xhihadit të dashurisë”.

Policia në Bareilly të Uttar Pradesh konfirmoi arrestimin në Twitter të mërkurën.

Babai i gruas i tha BBC Hindi se ai bëri një ankesë sepse burri “i bëri presion” vajzës së tij për t’u konvertuar dhe e kërcënoi atë nëse ajo nuk e bën. Gruaja dyshohet se ishte në një lidhje me burrin, por u martua me dikë tjetër në fillim të këtij viti.

Policia i tha BBC Hindi se familja e gruas kishte ngritur një rast rrëmbimi kundër të akuzuarit një vit më parë, por çështja u mbyll pasi ajo u gjet dhe mohoi akuzën./Insajderi.com

BBC News