Një gjetje arkeologjike na tregon më shumë për ndëshkimet brutale në Anglinë mesjetare

Një gjetje arkeologjike na tregon më shumë për ndëshkimet brutale në Anglinë mesjetare

Arkeologët duke analizuar kafkën e një vajze anglo-saksone bënë një zbulim të tmerrshëm që tregon më shumë rreth ndëshkimeve brutale për kriminelët në Anglinë e Mesjetës së hershme, shkruan CNN, transmeton Insajderi.

Analiza e kafkës tregoi se vajzës, që mendohej të ishte midis 15 dhe 18 vjet në kohën e vdekjes, i ishin prerë hunda dhe buzët si pjesë e dënimit të saj.

Ekipi i studiuesve nga University College London (UCL) beson se ajo vdiq menjëherë pasi mori plagët, pasi mbetjet nuk treguan prova të shërimit.

Çështja u paraprinë të gjitha shënimeve historike të njohura më parë për dënime të tilla me gati një shekull, tha studimi dhe është prova e parë fizike për të mbështetur atë që kishin treguar të dhënat me shkrim. /Insajderi.com