Një indian e shpall vetën mbret të tokës midis Egjiptit dhe Sudanit

Një indian e shpall vetën mbret të tokës midis Egjiptit dhe Sudanit

Një indian pretendon se ka themeluar mbretërinë e tij, pasi udhëtoi për në territorin që nuk i takon askujt mes Egjiptit dhe Sudanit, duke e deklaruar të vetin.

Suyash Dixit ka themeluar Mbretërinë e Dixit në tokën e pa pretenduar të Bir Taëil, një rrip toke 2.072 metra katrorë në jug të kufirit egjiptian.

Derisa Bir Taëil është territor që nuk pretendohet nga askush , disa njerëz janë përpjekur ta kolonizojnë atë gjatë viteve, duke përfshirë një entuziast rus  i radios dhe një amerikan që donte ta bënte vajzën e tij një princeshë të vërtetë.

Thuhet se është toka e vetme në botë ku njerëzit mund të jetojnë dhe mbijetojnë, por nuk janë pjesë e ndonjë shteti apo vendi.