Një kapsulë hapësinore me përmbajtje asteroidësh gjendet në shkretëtirën australiane

Një kapsulë hapësinore me përmbajtje asteroidësh gjendet në shkretëtirën australiane

Një ekip shërimi në Australi ka gjetur një kapsulë hapësinore që mbante sasitë e para të rëndësishme të shkëmbit nga një asteroid.

Kapsula, që përmbante materiale nga një shkëmb hapësinor i quajtur Ryugu, u hodh me parashutë pranë Ëoomera në Australinë e Jugut.

Mostrat u mblodhën fillimisht nga një anije kozmike japoneze e quajtur Hayabusa-2, e cila kaloi më shumë se një vit duke hetuar objektin.

Ena u shkëput nga Hayabusa-2, më vonë hyri në atmosferën e Tokës.

Llogaria zyrtare Hayabusa-2 në Tëitter raportoi se kapsolla dhe parashuta e saj ishin gjetur në orën 19:47 GMT.

Më herët të Shtunën, kapsolla u mor nga kamerat si një top zjarri verbues që vinte mbi rajonin e Australisë Coober Pedy./Insajderi.com

BBC News