Artikull i sponsorizuar

Një mijë e 200 konsumatorë të bllokut “Dardania” përfitojnë nga investimi i KEDS-it

Një mijë e 200 konsumatorë të bllokut “Dardania” përfitojnë nga investimi i KEDS-it

Kompania Kosovare për Distribuim dhe Furnizim me Energji Elektrike KEDS ka zbatuar projektin investiv të rradhës në bllokun “Dardania” në Pejë.

Bëhet fjalë për një investim mëse të nevojshëm. nga i cili pëfitues janë 1 mijë e 200 ekonomi familjare e biznesore.

Investimi ka bërë që një pjesë e madhe e Pejës të eliminojë problemet energjetike në furnizim kualitativ dhe stabil për çka është ndërtuar e instaluar rrjet elektrik komplet i ri.

“Është vënë një trafo me fuqi 630 kVA, janë vënë poashtu 50 shtylla të betonit të reja për tension të ulët, mbi 2 mijë metra kabllo kualitative si dhe tensionit të lartë i është bërë shtrirja nëntokësore”, thotë zëdhënësi i KEDS-it, Viktor Buzhala

Sipas tij ky investim ndikon në furnizimin me energji kualitative dhe stabile dhe se investimi është bërë sipas standardeve më të fundit ndërkombëtare.

“KEDS punon në tërë Kosovën me këto standarde”, thotë Buzhala.

Në mesin e 1 mijë e 200 ekonomive përfituese nga ky projekt është edhe familja Grapci.
Eron Grapci thotë se investimi ka qenë mëse i nevojshëm dhe shumë i qëlluar për këtë pjesë të Pejës.

“Rrjeti ka qenë total i vjetëruar me shumë probleme ndër vite. Tash investimi po shihet edhe me sy, por edhe ka ndikim pozitiv sa i përket tensionit stabil”, shprehet Grapci.

KEDS këto ditë në Pejë ka shtrirë projektet edhe në disa zona me rëndësi për këtë komunë dhe trevat përreth.