Një mjeke me ngjyrë e sëmurë me Covid vdes për shkak të trajtimit racist në spital

Një mjeke me ngjyrë e sëmurë me Covid vdes për shkak të trajtimit racist në spital

Një mjeke me ngjyrë në Indianapolis ka vdekur me Covid-19 javë pasi ajo akuzoi një mjek për mohimin e kujdesit të saj të duhur mjekësor për shkak të racës së saj.

Në një video nga shtrati i saj në Spitalin Universitar të Indiana në Veri, Susan Moore tha se iu desh të “lutej” për trajtim.

Duke ofruar ngushëllimet e tij, spitali tha se i mori akuzat e diskriminimit shumë seriozisht por nuk mund të komentonte për pacientë të veçantë.

Njerëzit me ngjyrë janë në rrezik më të madh nga Covid sesa njerëzit e bardhë, tregojnë studimet.

Dr Moore, 52 vjeç, ndërroi jetë në një spital tjetër lokal të dielën.

Në postimin e saj të 4 dhjetorit në Facebook, ajo përshkroi se si dhimbja e saj ishte minimizuar nga mjeku, për të cilin ajo tha se ishte i bardhë, megjithëse kishte qarë dhe kishte vështirësi në frymëmarrje.

“Ai as më dëgjoi mushkëritë e mia, nuk më preku në asnjë mënyrë. Ai nuk bëri asnjë provim fizik. Unë i thashë atij që nuk mund të më thuash se si ndihem,” shkroi ajo./Insajderi.com

BBC News