Një monolit misterioz metali është gjetur në shkretëtirën e Utah dhe askush nuk di kush e ka vendosur

Një monolit misterioz metali është gjetur në shkretëtirën e Utah dhe askush nuk di kush e ka vendosur

Ajo që filloi si ndihmë rutinë e jetës së egër mori një kthesë jashtëtokësore për Departamentin e Sigurisë Publike të Utah pasi oficerët u ndeshën me një monolit misterioz në mes të Utah-ut rurale.

Oficerët e Departamentit të Sigurisë Publike të Utah-së Aero Bureau po fluturonin me helikopter të Mërkurën e kaluar, duke ndihmuar Divizionin e Burimeve të Kafshëve të Egra të numëronte dele të mëdha në Utah juglindore, kur panë diçka që dukej e drejtë nga filmi “2001: A Space Odyssey”.

“Një nga biologët … e dalloi atë, dhe ne thjesht ndodhëm që të fluturonim drejtpërdrejt në majë të saj,” i tha piloti Bret Hutchings KSL e filialit të CNN.

Dhe atje ishte – në mes të shkëmbit të kuq ishte një monolit me shkëlqim, argjend metali që dilte nga toka. Hutchings mendoi se ishte “i lartë midis 10 dhe 12 metra”. Nuk dukej sikur ishte rënë rastësisht në tokë, tha ai për KSL, por përkundrazi dukej sikur ishte mbjellë.

“Ne ishim disi duke bërë shaka rreth asaj se nëse njëri prej nesh papritmas zhduket, atëherë ne të tjerët duhet ta kërkojmë,” tha Hutchings.

Hutchings tha se ai mendon se ka shumë të ngjarë që ishte vendosur atje nga një artist sesa nga një i huaj.

“Unë jam duke supozuar se është ndonjë artist Neë Ëave ose diçka ose, e dini, dikush që ishte një adhurues i madh i filmit “2001: A Space Odyssey “”, tha ai, duke iu referuar një skene në filmin e vitit 1968 ku shfaqet një monolit i zi.

Megjithatë, është e paligjshme të instalosh struktura ose art pa autorizim në tokat publike “pa marrë parasysh se nga cili planet je”, tha Utah DPS në një deklaratë të lëshuar të hënën.

Vendndodhja e monolitit nuk po zbulohet dhe nuk është ende e qartë se kush ose çfarë e ka vendosur monolitin atje, tha DPS.

Që nga e hëna, Byroja e Menaxhimit të Tokës do të vendosë nëse nevojiten hetime të mëtejshme./Insajderi.com

CNN