Një nga vendet më të thata në botë lulëzon pas shiut të befasishëm

Një nga vendet më të thata në botë lulëzon pas shiut të befasishëm

Pas shiut intensiv dhe shumë të papritur në veri të Kilit, në Atacama, vendi që për një kohë ishte kthyer në shkretëtirë për shkak të mungesës së reshurave, tani është shëndrruar në një “qilim” me lule.

Fenomeni i “desierto florido” (shkretëtirë e lulëzuar) zakonisht ndodh çdo pesë deri në shtatë vjet, kur të reshurat e shiut bëjnë që farat e mbjellura të mbijnë lule.

Por ky lulëzim vjen vetëm dy vjet pas një lulëzimi veçanërisht të gjallë në vitin 2015, njofton BBC.

Më shumë se 200 lloje të bimëve është konstatuar se rriten në këtë zonë./Insajderi.com

View of flowers in the Atacama Desert, Chile, on 17 August 2017
View of flowers in the Atacama Desert, Chile, on 17 August 2017.
View of flowers in the Atacama Desert, Chile, on 17 August 2017.
View of flowers in the Atacama Desert, Chile, on 22 August 2017
A handout photo made available by RallyZone shows Chilean Pablo Quintanilla participating in the third stage of the Atacama Rally, between Taltal and Mejillones, Chile, 16 August 2017.