Një punëtore seksi nga Zelanda e Re do të fitojë një shumë gjashtë shifrore si kompensim për ngacmim seksual

Një punëtore seksi nga Zelanda e Re do të fitojë një shumë gjashtë shifrore si kompensim për ngacmim seksual

Një punëtore seksi e Zelandës së Re do të marrë një pagë me gjashtë shifra pasi ka ngritur një çështje të ngacmimit seksual kundër një pronari të biznesit.

Shuma është pjesë e një zgjidhjeje për të kompensuar gruan për “dëm emocional dhe fitime të humbura”, tha organi i të drejtave të njeriut që e përfaqësonte atë.

Rasti shërbeu si një kujtesë se të gjithë punëtorët kanë të drejtë të lirisë nga ngacmimet seksuale në punë, shtoi ai.

Zelanda e Re miratoi një ligj që dekriminalizon punën seksuale në 2003.

Detajet e procedimeve, përfshirë identitetin e atyre që janë përfshirë, janë konfidenciale.

Por marrëveshja e njoftuar të hënën u pa si një moment i rëndësishëm për të drejtat e punonjësve të seksit.

“Është mirë të shohësh që një zgjidhje e këtij lloji është dhënë në kontekstin e punës seksuale për një punëtore seksi,” i tha BBC Dame Catherine Healy, koordinatore kombëtare e Kolektivit të Punëtorëve të Seksit të Zelandës së Re.

“Duhet guxim të ngrihesh në vendin e punës, në çdo vend pune”, shtoi ajo, duke thënë se ishte një “thirrje zgjimi” për bizneset./Insajderi.com

BBC News