Një raport thotë se Britania e Madhe dështoi në fillim të pandemisë

Një raport thotë se Britania e Madhe dështoi në fillim të pandemisë

Dështimi i Britanisë së Madhe për të bërë më shumë për të ndaluar përhapjen e Covid në fillim të pandemisë ishte një nga dështimet më të këqija të shëndetit publik ndonjëherë, thotë një raport nga deputetët.

Qasja e qeverisë – e mbështetur nga shkencëtarët e saj – ishte të përpiqej të menaxhonte situatën dhe në fakt të arrinte imunitetin e masës, tha ajo.

Kjo çoi në një vonesë në prezantimin e bllokimit të parë, duke kushtuar jetë.

Ilustrim

Por raporti i grupit ndërpartiak tha se kishte pasur edhe suksese – në veçanti programin e vaksinimit.

Ai përshkroi të gjithë qasjen – nga hulumtimi dhe zhvillimi deri në fillimin e goditjeve – si “një nga nismat më efektive në historinë e Britanisë së Madhe”.

Raporti kryesisht përqendrohet në përgjigjen ndaj pandemisë në Angli. Komiteti nuk shikoi hapat e ndërmarrë individualisht nga Uellsi, Irlanda e Veriut dhe Skocia. /Insajderi.com