Një tjetër monolit misterioz i ngjajshëm me atë në Utah paraqitet në Romani

Një tjetër monolit misterioz i ngjajshëm me atë në Utah paraqitet në Romani

Zyrtarët kanë nisur një hetim për pamjen e çuditshme të një monoliti metalik, këtë herë në Rumani, që është i ngjashëm me atë në shkretëtirën e Utah që u zhduk më vonë.

Një media rumune njoftoi të hënën se struktura e fundit është zhdukur gjithashtu, por kjo nuk mund të konfirmohet menjëherë.

Monoliti rumun, i cili është përshkruar si një binjak afër versionit të Utah, u gjet në kodrën Batca Doamnei në qytetin Piatra Neamţ në Rumaninë verilindore më 26 nëntor, sipas një numri raportesh për shtyp të mbështetur nga foto dhe video.

Struktura prej 13 këmbësh ishte bërë prej metali të errët dhe e mbuluar me atë që dukej si një seri rrathësh të shkarravitur. Ajo u shfaq afër mbetjeve antike të Kalasë Petrodava Dacian, një betejë që besohet të jetë shkatërruar nga Romakët në shekullin e dytë

Ne kemi filluar të shohim pamjen e çuditshme të monolitit”, i tha Rocsana Josanu i Departamentit të Kulturës dhe Trashëgimisë Neamt të hënën në Euro Ëeekly.

“Është në pronë private, por ende nuk e dimë kush është pronari i monolitit. Është në një zonë të mbrojtur në një vend arkeologjik, ”shtoi ajo. “Para se të instalonin diçka atje, ata kishin nevojë për leje nga institucioni ynë, një që më pas duhet të miratohet nga Ministria e Kulturës.”

Strukturat rumune dhe Utah i ngjajnë monolitit gjigant në filmin klasik-trillim shkencor të Stanley Kubrick  duke rritur shpresat e disa vëzhguesve se alienat e hapësirës po vizitojnë. Të tjerët besojnë se janë ekspozita të hollësishme arti.

Drejtuesit e një galerie për artistin e ndjerë dhe entuziastin e shkencave John McCracken besojnë se ai mund të ketë vendosur strukturën e Utah. Ata ndanë në Twitter një imazh të një ekspozite të ngjashme nga artisti për krahasim./Insajderi.com

Huffpost