Një tjetër problem i distribuimit të vaksinës për Coronavirus janë frigoriferët

Një tjetër problem i distribuimit të vaksinës për Coronavirus janë frigoriferët

Miliarda njerëz mund të duhet të presin për një vaksinë COVID-19 për shkak të mungesës së efektivit të ambienteve të ftohjes, njofton Insajderi.

Shumica e vaksinave duhet të ruhen, transportohen dhe administrohen në temperatura të qëndrueshme, të freskëta, zakonisht midis 2 dhe 8 gradë Celsius.

Por një numër vaksinash provë pranë fundit të provave klinike kërkojnë temperatura shumë më të ulëta, sepse ato janë vaksina të ARN – një lloj vaksine që mbart udhëzime në qeliza për të ndërtuar proteina.

Ata që punojnë në vaksinat e ARN përfshijnë Moderna, e cila kërkon që vaksina e saj të ruhet në minus 15 gradë Celsius dhe Pfizer, e cila ka thënë që vaksina e saj duhet të ruhet në minus 70 gradë Celsius.

Por këto kërkesa të rrepta mund të nënkuptojnë se vendet që nuk kanë hapësira të mjaftueshme për ruajtjen e ftohtë nuk janë në gjendje të trajtojnë popullsinë e tyre në tërësi, sipas Associated Press, transmeton Insajderi. /Insajderi.com