Njerëzit po ndajnë fotografi që dëshmojnë se si koha ndryshon gjërat

Njerëzit po ndajnë fotografi që dëshmojnë se si koha ndryshon gjërat

Refotografia është akti i shkrepjes së një fotografie në një vend që tashmë është fotografuar disa kohë më parë. Ndërsa janë një sfidë për fotografët për të rikrijuar të gjitha këndet sa më afër origjinalit, këto imazhe flasin gjithashtu për mrekulli në lidhje me kalimin e kohës, njofton Insajderi.

Pavarësisht nëse po shikojmë në zgjerimin e qyteteve ose në shkrirjen e akullnajave, këto krahasime krah për krah tregojnë histori interesante për gjendjen e botës në të cilën jetojmë si dhe aftësitë e njerëzimit për të krijuar dhe shkatërruar ambientin ku jetojmë.

Disa njerëz ndanë foto dhe përdoruesit e rrjeteve sociale mbetën të habitur nga efekti i kohës.

Më poshtë disa nga fotot:

– Gjyshi im dhe unë në Tokio, 73 vjet në mes

My Grandfather And I In Tokyo, 73 Years Apart

– Arktiku 103 vjet më parë krahasuar me sot

The Arctic 103 Years Ago Compared To Today

– Chichen Itza në vitin 1892 dhe tani

Chichen Itza 1892 And Now

Udhëtim me biçikletë në Berlin Kreuzberg (~ 1985/2018)

Bike Ride In Berlin Kreuzberg ( ~1985 / 2018 )

Frymëzimi i Shambles In York (UK) për rrugicën Diagon nga Harry Potter. Në fund të viteve 1800 dhe sot

The Shambles In York (UK) Inspiration For Diagon Alley From Harry Potter. Late 1800s And Today

Utrecht, Hollandë 1982 vs 2020. Ata e shndërruan sutostradën në një kanal

Utrecht, Netherlands 1982 vs. 2020. They Converted The Highway To A Canal

Llogore të Luftës së Parë Botërore

World War I Trenches

Fotografitë e Moskës 20 në mes

Moscow Pictures 20 Years Apart

Ndërtesa Flatiron, Nju Jork (1917 dhe 2012)

The Flatiron Building, New York (1917 And 2012)

Kupola e bombës atomike – 75 vjet më vonë

Atomic Bomb Dome - 75 Years Later

 

 

Burimi: Bored Panda