Njihuni me Apple Watch 5, ora e re e mençur e kompanisë

Njihuni me Apple Watch 5, ora e re e mençur e kompanisë

Apple Watch Series 4 e vitit të kaluar përfaqësoi një ndryshim disi të madh në formacionin Apple Watch.

Pajisja erdhi me një dizajn më të modifikuar, ku ofroi një ekran më të madh.

Nëse po shpresonit për ndryshime të dizajnit për Apple Watch këtë vit, mund të zhgënjeheni, por nuk do të thotë që Apple Watch Series 5 nuk sjell një përditësim thelbësor.

Sipas njoftimit të Apple, ata (më në fund) kanë sjellë një ekran që nuk fiket. Për ata që nuk janë të njohur me Apple Watch, në të kaluarën, ekrani i Apple Watch automatikisht fikej kur krahu i përdoruesit ulej.

Kjo do të thoshte që nëse dëshironit të shihni ekranin, do të duhej të ngrinit kyçin e dorës, por me një ekran gjithnjë të ndezur, Apple ka përfunduar me atë përvojë.

Apple pretendon se Apple Watch Series 5 i ri do të përdorë një ekran LTPO i cili mund të rifreskohet në mënyrë dinamike, ku mund të shkojë deri në një shpejtësi të rifreskimit prej 60Hz ose aq ulët sa 1Hz. Kjo thuhet se ndihmon me efikasitetin e energjisë.

Duke folur për efikasitetin, Apple po mburret me faktin se Seria 5 dhe ekrani i saj gjithnjë i ndezur do të jenë akoma në gjendje të menaxhojnë një jetëgjatësi prej 18 orësh, njësoj si paraardhësi i saj.

Sa për thashethemet e mëparshme, është konfirmuar që Apple Watch Series 5 do të vijë në mbështjellës të ri të titaniumit dhe qeramikës, përveç modeleve aktuale të aluminit dhe çelikut.

Apple Watch me GPS do të ketë çmim duke filluar nga 399 dollarë, ndërsa versioni me telefon do të shitet me pakicë për 499 dollarë.

Pajisjet janë në dispozicion për para-porositje duke filluar nga sot.