Nuk është “Game of Thrones” por Kina po tenton ta bind Evropën se po “vjen ne paqe”

Nuk është “Game of Thrones” por Kina po tenton ta bind Evropën se po “vjen ne paqe”

Kryeministri kinez ka parashikuar ndërtimin e një porti në Mali Ston Bay të Kroacisë, me qëllim të projektimit më të madh të infrastrukturës kineze në Evropë.

Ky port sipas tij përshkruhet si ‘koka e dragoi’ dhe bën pjesë në projektet e tij më të mëdha të realizuara ndonjëherë.

Kjo portë do të ndërtohet nga kompani kineze por e financuar me shumë të madhe parash nga Bashkimi Evropian.

“Kjo urë do të jetë ylber në tokë”, ka thënë Kryeministri.

Po ashtu pas mbërritjes në Kroaci këtë javë, ai shtoi se nuk është seri e ‘Game of Thrones’, serial i realizuar në Dubrovnik por është reflektim i bashkëpunimit të favorshëm me Evropën.