Numri i të infektuarve në Amerikën Latine tejkalon shifrën 100.000

Numri i rasteve me koronavirus të ri, COVID-19 në Amerikën Latine me një popullsi prej mbi 600 milionë, ka tejkaluar shifrën 100.000.

Numri i të infektuarve në Amerikën Latine tejkalon shifrën 100.000

Sipas uebfaqes “Worldometer”, deri më tani në Amerikën Latine kanë humbur jetën 4.939 persona nga virusi, ndërsa numri i përgjithshëm i rasteve është mbi 100.000.

Vdekja e parë nga COVID-19 në rajon ka ndodhur në Brazil, vendi i cili radhitet i pari me 2.462 vdekje dhe 38.654 raste. Shifrat e vdekjeve dhe rasteve me COVID-19 në vendet tjera të rajonit janë si më poshtë:

Ekuador 474 / 9.468, Kili 133 / 10.088, Peru 400 / 15.628, Kolumbi 179 / 3.792, Argjentina 132 / 2.839, Uruguaj 10 / 517, Bolivia 32 / 520, Venezuela 9 / 256, Paraguaj 8 / 206, Meksika 650 / 7.497, Panama 120 / 4.273, Republika Dominikane 226 / 4.680, Kuba 34 / 1.035, Kosta Rika 5 / 660, Honduras 46 / 472, Guatemala 7 / 257, El Salvador 7 / 201, Haiti 3 / 47 dhe Nikaragua 2 / 10.