Obama: Trump delelegjitimon demokracinë

Obama: Trump delelegjitimon demokracinë

Ish presidenti thotë se është ‘trazuar’ nga republikanët që po ‘shkojnë së bashku’ me retorikën zgjedhore të Trump, transmeton Insajderi.

Ish Presidenti, Barack Obama, thotë se ai është “i shqetësuar” nga republikanët “duke shkuar së bashku” me pretendimet e pabazuara të Presidentit Donald Trump për mashtrim zgjedhor dhe argumenton se është “delegjitimim” i demokracisë, raporton Al Jazeera.

“Ata duket se janë të motivuar, pjesërisht, sepse presidenti nuk i pëlqen të humbasë dhe kurrë nuk e pranon humbjen”, tha ish-presidenti për 60 Minutat e CBS News në një intervistë për të transmetuar të dielën në mbrëmje.

“Unë jam më i shqetësuar nga fakti që zyrtarë të tjerë republikanë që e dinë më mirë po shkojnë së bashku me këtë, po e brohoritin atë në këtë mënyrë”, vazhdoi Obama.

“Është një hap më shumë për të delegjitimuar jo vetëm administratën e ardhshme të Biden, por demokracinë në përgjithësi. Dhe kjo është një rrugë e rrezikshme”.

Që kur Joe Biden u shpall president i zgjedhur të shtunën, Trump ende nuk ka pranuar, siç është traditë.

Fushata e tij gjithashtu ka ngritur padi të shumta duke sfiduar votat dhe administrimin e zgjedhjeve në disa shtete kryesore ndërsa mbështet gjithashtu rinumërimet në shtete të tilla si Georgia dhe Wisconsin. /Insajderi.com