OBSH këshillon kundër përdorimit të Remdesivir-it si trajtim për Coronavirus

OBSH këshillon kundër përdorimit të Remdesivir-it si trajtim për Coronavirus

Remdesivir i Gilead nuk rekomandohet për pacientët e shtruar në spital me COVID-19, pavarësisht se sa janë të sëmurë, pasi nuk ka prova që ilaçi përmirëson mbijetesën ose zvogëlon nevojën për ventilim, tha një panel i Organizatës Botërore të Shëndetësisë gjatë ditës së sotme, shkruan CBC News, transmeton Insajderi.

Paneli gjeti “një mungesë të provave që remdesivir përmirësoi rezultatet që kanë rëndësi për pacientët”, tha udhëzimi.

OBSH tha se ka pezulluar remdesivirin nga e ashtuquajtura lista e saj e parakualifikimit, një listë zyrtare e ilaçeve të përdorura si pikë referimi për prokurimin nga vendet në zhvillim, pas lëshimit të udhëzimeve.

Këshilla është një tjetër pengesë për ilaçin, i cili rrëmbeu vëmendjen në të gjithë botën si një trajtim potencialisht efektiv për COVID-19 në verë pasi provat e hershme treguan disa premtime.

Ilaçi ishte një nga ilaçet e përdorura për të trajtuar infeksionin e Coronavirusit të presidentit amerikan Donald Trump dhe ishte treguar në studimet e mëparshme që kishte shkurtuar kohën për shërim.

Është i autorizuar ose i aprovuar për përdorim si një trajtim COVID-19 në më shumë se 50 vende. Kjo përfshin Kanadanë, ku një numër i kufizuar i pacientëve janë trajtuar me ilaçin. /Insajderi.com