Ofertat me ushqime të pashëndetshme do të ndalohen si masë preventive për lidhjen mes obezitetit dhe Covid 19

Ofertat me ushqime të pashëndetshme do të ndalohen si masë preventive për lidhjen mes obezitetit dhe Covid 19

Ofertat sikur “blej një, merr një falas” të cilat përmbajnë produkte jo të shëndetshme, me shumë yndyrna dhe sheqer do të ndalohen dhe do të vendosen rregulla bazuar në kaloritë në meny.

Boris Johnson tha se ky plan do të ndihmojë të ulë rreziqet shëndetsore dhe do të mbrojë edhe ndaj Covid-19, raporton BBC, shkruan Insajderi.

Ministri do të shpalos këtë strategji më vonë duke treguar poashtu lidhjen mes obesitetit dhe rrezikut lidhur me Covid-19.

Mendohet që kjo strategji e ministrit Johnson është si rrjedhojë e përvojës së tij në kujdes intensive gjatë trajtimit për Covid-19 ./Insajderi.com