Organizata bamirëse Comic Relief do të ndalojë së dërguari të famshëm në Afrikë

Organizata bamirëse Comic Relief do të ndalojë së dërguari të famshëm në Afrikë

Comic Relief do të ndalojë dërgimin e personave të famshëm në Afrikë,  pas kritikave që yjet si Stacey Dooley po shkonin në Afrikë si “shpëtimtarë të bardhë”.

Qendra për bamirësi gjithashtu do të ndalojë përdorimin e imazheve të njerëzve të uritur ose fëmijëve të sëmurë rëndë për të portretizuar kontinentin, ka njoftuar ajo.

Në vend të kësaj, thirrjet e tij për mbledhjen e fondeve do të bëhen nga krijuesit vendorë të filmave me një “perspektivë më autentike”.

Sir Lenny Henry, i cili bashkë-themeloi Comic Relief në 1985, e mirëpriti këtë veprim.

“Shumë gjëra kanë ndryshuar gjatë 35 viteve të Comic Relief, dhe kështu mënyra se si ne mbledhim para dhe flasim për çështjet që jemi këtu për të trajtuar dhe njerëzit që jemi këtu për të mbështetur, duhet të ndryshojë gjithashtu,” tha ai.

“Njerëzit afrikanë nuk duan që ne të tregojmë historitë e tyre për ta. Ajo që ata kanë nevojë është më shumë agjenci, një platformë dhe partneritet.”

Si pjesë e qasjes së re, Comic Relief do të shikojë paraprakisht tre video nga krijuesit e filmave nga i gjithë kontinenti Afrikan të mërkurën.

Filmat do të eksplorojnë çështje përfshirë shëndetin mendor, ndryshimin e klimës dhe martesat e detyruara./Insajderi.com

Burimi: BBC News