Oxfordi rifllon testet për vaksinën anti-COVID

Oxfordi rifllon testet për vaksinën anti-COVID

Provat e një vaksine Covid-19 duke u zhvilluar nga AstraZeneca dhe Universiteti i Oxfordit do të rinisin pasi të ndërpriten për shkak të një efekti anësor të raportuar në një pacient në Mbretërinë e Bashkuara.

Të martën, AstraZeneca tha se studimet po ndërpriteshin ndërsa hetoi nëse reagimi anësor ishte i lidhur me vaksinën.

Por të shtunën, universiteti tha se ishte konsideruar i sigurt për të vazhduar.

Sekretari i Shëndetësisë, Matt Hancock, mirëpriti lajmin se testimet do të rinisnin.

“Kjo pauzë tregon se ne gjithmonë do ta vendosim sigurinë në radhë të parë. Ne do t’i mbështesim shkencëtarët tanë për të ofruar një vaksinë efektive sa më shpejt të jetë e mundur,” shtoi ai, raporton BBC.

Universiteti i Oxfordit,  tha në një deklaratë se ishte “pritur” që “disa pjesëmarrës do të bëhen mirë” në prova të mëdha siç është ky.

Ai shtoi se studimet tani mund të rifillojnë duke ndjekur rekomandimet e një komiteti të pavarur të rishikimit të sigurisë dhe rregullatorit të Mbretërisë së Bashkuar, Agjencisë Rregullative të Barnave dhe Produkteve Shëndetësore. /Insajderi.com