Padrejtësitë vazhdojnë lidhur me rastin e Breonna Taylor: Jurisë nuk iu dha mundësia të ngrejë akuza për vrasje

Padrejtësitë vazhdojnë lidhur me rastin e Breonna Taylor: Jurisë nuk iu dha mundësia të ngrejë akuza për vrasje

Një anëtar jurie në Kentaki ka thënë se jurisë nuk iu dha mundësia të merrte parasysh akuzat për vrasje në rastin e vrasjes së Breonna Taylor nga policia.

Znj. Taylor, një punëtore e spitalit me ngjyrë, 26 vjeç, u qëllua gjashtë herë kur policia hyri me forcë në banesën e saj në Louisville, Kentucky, në 13 Mars.

Muajin e kaluar juria nuk rekomandoi asnjë akuzë për vrasje kundër oficerëve.

Anëtarët e jurisë anonime u lejuan të lëshojnë deklaratën nga një gjykatës që vendosi se ishte në interes të publikut.

Në deklaratë, ata thanë që Prokurori i Përgjithshëm i Shtetit prezantoi vetëm para jurisë së madhe, një panel i tërhequr nga anëtarët e publikut për të përcaktuar nëse ka prova të mjaftueshme për të ndjekur një vepër penale, që akuzat të merren parasysh kundër një oficeri.

Më 23 shtator, juria akuzoi një oficer, Brett Hankison – jo për vdekjen e zonjës Taylor, por për rrezik të padobishëm për qëllimin në banesën e një fqinji.

Dy oficerë të tjerë që ishin të përfshirë në vrasjen e saj nuk janë akuzuar.

Vendimi riktheu protestat e Black Lives Matter në Louisville kundër sjelljes së keqe të policisë dhe pabarazisë racore./Insajderi.com

Burimi: BBC News