BE pajtohet për sanksione ndaj sulmeve kibernetike

BE pajtohet për sanksione ndaj sulmeve kibernetike

Bashkimi Evropian do të mund të vendosë sanksione ekonomike ndaj të gjithë atyre që sulmojnë rrjetet kompjuterike, kanë njoftuar ministrat e Jashtëm të BE-së. Ky është hapi i fundit i vendeve anëtare të BE-së që tentojnë të frenojnë sulmet në Britani të Madhe dhe Francë.

Zgjedhjet nacionale do të mbahen në shtator, në Gjermani, andaj ndërhyrja në votime është një shqetësim për vendet e BE-së, pas akuzave të Shteteve të Bashkura ndaj Rusisë në zgjedhjet presidenciale të vitit të kaluar në SHBA.

Ministrat e Jashtëm të BE-së u pajtuan për të ashtuquajturat masa kufizuese duke përfshirë ndalim të udhëtimit, dhe ngrirjen e aseteve.

“Ky vendim i përbashkët ndaj aktiviteteve kibernetike do të jetë në përputhshmëri me kohëzgjatjen, intensitetin, kompleksitetin dhe ndikimin e aktivitetit kibernetik”, kanë deklaruar këto vende.

Intelegjenca britanike u ka thënë politikanëve të mbrohen nga këto sulme, derisa qeveria franceze hoqi dorë nga planet për lejimin e qytetarëve të saj jashtë vendit, për të votuar në mënyre elektornike, në zgjedhjet legjislative të së dielës për shkak të rrezikut të sulmeve kibernetike.