Pakistani anulon vendimin e rifillimit të tregtisë së Indisë mbi Kashmirin

Pakistani anulon vendimin e rifillimit të tregtisë së Indisë mbi Kashmirin

Kabineti i Pakistanit ka vendosur në pritje të një vendim të marrë nga organi më i lartë i vendimmarrjes ekonomike të vendit për të lejuar importet e pambukut dhe sheqerit nga India derisa fqinji i saj të shqyrtojë një veprim të vitit 2019 për të revokuar statusin special të Kashmirit të administruar nga indianët, transmeton Insajderi.

Në një përpjekje për të qetësuar kërkesën dhe çmimet lokale, Komiteti i Koordinimit Ekonomik të Pakistanit (ECC) dha të mërkurën të drejtën për importet, që do të kishin përfunduar gati dy vjet pezullim tregtar midis rivalëve të armatosur bërthamor, raporton Al Jazeera.

Më 5 gusht 2019, qeveria indiane hoqi statusin e posaçëm që pjesa e saj e Kashmirit kishte mbajtur prej kohësh nën Kushtetutën indiane, një veprim që Pakistani tha se ishte në kundërshtim me rezolutat e Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara mbi mosmarrëveshjen për dekada.

Të enjten, një takim i Kabinetit pakistanez u desh të miratojë vendimin e ECC për të filluar tregtinë – por në vend të kësaj, ai vendosi ta anulonte atë.

“Ishte një mendim konsensusi, përfshirë kryeministrin, që për sa kohë që India nuk shqyrton… hapat e njëanshëm që ndërmori, nuk do të ishte e mundur të normalizoheshin marrëdhëniet me Indinë”, tha ministri i Jashtëm i Pakistanit, Shah Mahmood Qureshi. /Insajderi.com