Pamje të hënës gjatë eklipsit në qytete të ndryshme të botës

Pamje të hënës gjatë eklipsit në qytete të ndryshme të botës

Njerëzit në shumë vende të botës kanë mundur të shohin një paraqitje të shkurtër të “hënës së përgjakur” në eklipsin më të gjatë hënor të shekullit të 21-të.

Në Greqi, hëna u ngrit prapa Tempullit të Poseidonit në Kepin Sounion, afër Athinës.

Në eklipsin hënor, toka mbetet në mes të satelitit të saj dhe diellit.

A picture shows the full moon during a 'blood moon' eclipse beside a statue of ancient Greek god Ares in central Athens on July 27, 2018

Edhe pse nuk ndriçohet direkt nga dielli, hëna prapë e merr dritën e cila përthyhet nga atmosfera e tokës. Kjo i jep asaj një ngjyrë të portokalltë, të kaftë ose të kuqe.

Eklipsi ka qenë i dukshëm nga Afrika deri në Lindje të Mesme, Evropë, Rusi, Indi dhe Australi.

A 'blood moon' eclipse is pictured with a sculpture by the American artist Jonathan Borofsky 'Woman walking to the sky' on July 27, 2018 in Strasbourg, eastern France.

Në Strasbourg, France, hëna mund të shihej të përvijohet mbi skulpturen e artistit amerikan Jonathan Borofsky.

The blood moon rises behind the Saentis (2502m) Alpstein, Canton of Appenzell, Switzerland,

Ndërsa në Alpet Zvicerane mund të shihej në shkëlqimin e saj të plotë.

Star gazers in Singapore

Nuk është dashur të mbahen mbrojtëse të syve për të vëzhguar eklipsin.

rises behind the Sheikh Zayed Grand Mosque in Abu Dhabi

Hëna kalon mbi Abu Dhabi dhe shihet prapa minareve të Xhamisë Sheikh Zayed.

The moon is seen turning red over the Sydney skyline during a total lunar eclipse on July 28, 2018 in Sydney, Australia.

Në Sidnej, turmat ishin grumbulluar të shihnin hënën tek bëhej e kuqe në horizontin sipër qytetit.

People set up telescopes to witness a rare lunar eclipse near 27 in Taipei, Taiwan

Qytetarët në Taipei, Tajvan, vendosën teleskopët që të shihnin ngjarjen. Eklipsi total zgjati pothuajse një orë e 43 minuta.