Papa Françesko: “Asnjë pandemi nuk mund të zbehë dritat e Krishtlindjes”

Papa Françesko: “Asnjë pandemi nuk mund të zbehë dritat e Krishtlindjes”

Nuk ka asnjë pandemi ose krizë që mund të fikë dritate Krishtlindjes, pohoi Papa Françesku, ndërsa përshëndeti besimtarët e pranishëm në Sheshin e Shën Pjetrit, shkruan Vatican News, transmeton Insajderi.

Duke vënë në dukje se pema e Krishtlindjeve e Vatikanit është ngritur në Shesh dhe se Skena e Lindjes së Shenjtë së shpejti do të zbulohet, Papa tha se në shumë shtëpi “këto simbole të Krishtlindjeve po vendosen për kënaqësinë e fëmijëve”, dhe gjithashtu për kënaqësi e atyre që nuk janë më fëmijë.

“Ato janë simbole, ose shenja shprese, veçanërisht gjatë kësaj kohe të vështirë”, tha ai dhe i ftoi të krishterët të mos ndaleshin pranë simboleve, por të shkonin përtej dhe të kuptonin kuptimin e tyre: “Jezusi, dashuria e Zotit, i cili ishte na zbuloi për të arritur atë mirësi që është derdhur në botë”. /Insajderi.com