Sheshi kuq

Parada Ushtarake: Rusia feston fitoren në Luftën e Dytë Botërore

Parada Ushtarake: Rusia feston fitoren në Luftën e Dytë Botërore

Rusia me anë të paradës ushtarake do të festojë festën më të madhe nacionale, Ditë e Fitores, në Moskë, e cila do të duhej të mbahej me nëntë maj, por që u shty për shkak të situatës me COVID-19, shkruan BBC, njofton Insajderi.

Janë bërë 75 vjet qysh kur Bashkimit Evropian mposhti koalicionin nazist në Luftën e Dytë Botërore.

Luftë e cila mori jetën e 20 milionë rusëve (bashkimi sovjetikë).

Parada e parvjetshme në Sheshin e Kuq, këtë vit fillon në orën 10:00, me kohën lokale, është një event ku presidenti Vladimir Putin mban fjalime patriotike duke kujtuar lavdinë sovjetike.

Ai ka rikthyer edhe simbolet e Luftës së Ftoft, dhe në vitin 2008 ri-sjelli artilerinë e rëndë në paradë.

Gjermania naziste kishte kolapsuar para forcave aleate – Britanisë, SHBA-së dhe Rusisë – me tetë maj 1945.

Por tradicionalisht, Rusia dhe gjashtë republika ish-sovjetike festojnë këtë ditë me nëntë maj./Insajderi.com