Partia kundër refugjatëve shënon rritje të befasishme në Gjermani

Partia kundër refugjatëve shënon rritje të befasishme në Gjermani

Është njëra nga partitë më të njohura në Gjermani që reagon me gjuhë të ashëpr kundër politikane për migracion në këtë shtet.

I përballur me një fluks të madh të refugjatëve këto dy vitet e fundit, Gjermania ka vluar nga debatet pro dhe kontra qëndrimit të tyre në këtë shtet.

E partia kryesore kundër refugjatëve ka shënuar një rritje të befasishme në zgjedhjet e mbajtura sot në Gjermani. Partia e njohur si AfD ka marrë plot 13 për qind duke dalë partia e tretë në vend.

Shumë analist të zgjedhjeve në Gjermani dhe politikave nacionale kanë shprehur shqetësim për këtë rritje duke e cilësuar si një prej lëvizjeve të votuesve që tregon për një rritje të njerëzve anti emigrant në këtë vend.