Përfundojnë kërkimet në ndërtesën e shembur në Miami, ende nuk dihet për fatin e një të pagjeture

Përfundojnë kërkimet në ndërtesën e shembur në Miami, ende nuk dihet për fatin e një të pagjeture

Zjarrfikësit në Maimi thonë se kërkimi i tyre për trupa në rrënojat e bllokut të shembur në Florida ka përfunduar më në fund, por një viktimë mbetet e pagjetur, transmeton Insajderi.

Të paktën 97 njerëz u vranë kur ndërtesa 12-katëshe Champlain Toëers South ra në orët e para të 24 qershorit.

Por, mbetjet e 54-vjeçares, Estelle Hedaya ende nuk janë identifikuar.

Familja e saj thotë se përfundimi zyrtar i kërkimit i ka lënë ata të ndjehen të pafuqishëm dhe të shqetësuar se ajo do të harrohet.

Askush nuk është tërhequr i gjallë nga rrënojat që nga orët e para pas katastrofës dhe zyrtarët zyrtarisht kaluan nga një mision kërkim-shpëtimi në një përpjekje rikuperimi më 7 korrik.

Zona e Surfside është pastruar kryesisht, me rrënojat e zhvendosura në një depo shtetërore për inspektim të mëtejshëm.

Pasi përfundoi kërkimi, zyrtarët falënderuan zjarrfikësit që punuan me ndërrime 12-orëshe.

“Është padyshim shkatërruese. Është padyshim një situatë e vështirë në të gjithë bordin,” tha Shefi i Zjarrit Alan Cominsky në një ceremoni të Premten.

“Nuk mund të jem më krenar për burrat dhe gratë që përfaqësojnë Shpëtimin nga Zjarri Miami-Dade.”

Misioni duhej të ndalohej disa herë, për shkak të paqëndrueshmërisë në tumën e rrënojave, si dhe Stuhisë Tropikale Elsa. Zyrtarët duhej të urdhëronin që pjesa e ndërtesës që mbeti në këmbë të rrënohej në 4 korrik.

Zyrtarët thonë se nuk ka më trupa për t’u gjetur në vend, por përfundimi ka ardhur si një lajm shkatërrues për miqtë dhe të afërmit e Estelle Hedaya, që besohet të jetë viktima e 98 e katastrofës./Insajderi.com