Përkrahësit e Trump-it përplasën me protestuesit anti-racist në Oregon

Përkrahësit e Trump-it përplasën me protestuesit anti-racist në Oregon

Një burrë është qëlluar për vdekje në Oregon të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, ndërsa një grup i madh i përkrahësve të Presidentit, Donald Trump u përplas me protestuesit e Black Lives Matter në Portland.

Imazhet nga skena treguan mjekë që përpiqeshin të shpëtonin burrin, i cili dukej se ishte i bardhë.

Policia nuk ka dhënë një identitet ose ka specifikuar nëse të shtënat ishin të lidhura drejtpërdrejt me përplasjet që shpërthyen në një zonë në qendër të qytetit.

Rrugët e Portland kanë qenë skena e protestave të shpeshta javët e fundit.

Qyteti është bërë një fokus për demonstrata kundër brutalitetit të policisë dhe racizmit që kur vrasja policore e Afrikano-Amerikanit George Floyd në Minneapolis më 25 maj shkaktoi një valë zemërimi kombëtar dhe ndërkombëtar. /Insajderi.com