Përzgjidhet maskota e botërorit të basketbollit

Përzgjidhet maskota e botërorit të basketbollit

Konkursi ndërkombëtar që e kishte shpallur FIBA për të votuar për maskotën e Kupës së Botës në basketboll ka përfunduar dhe nga tri opsionet që kanë pasur adhuruesit e basketbollit nga e gjithë bita, janë përcaktuar për një prej tyre.

Maskota është bërë zyrtare pikërisht sot, kur shënohet 500 ditë nga fillimi i Kupës së Botës që zhvillohet në Kinë.

Maskota e Kupës së Botës në anglisht quhet Son of Dreams – në shqip – I biri i ëndrrave. Është një
djalosh i cili ka brirë magjike që i mundësojë ti parasheh aksionet e basketbollistëve dhe ekipeve para se ato të ndodhin. Po ashtu ai mund të lëvize në fushën e basketbollit më shpejt dhe më mirë se të gjithë lojtarët.

Për më shumë për maskotën, shikojeni videon zyrtare të FIBA-s.