Pesë gjëra që do të ndodhin në internet më 2020

Pesë gjëra që do të ndodhin në internet më 2020

Në kohën e revolucionit digjital, gjithçka po ndryshon me një shpejtësi të jashtëzakonshme, kështu që shumë gjëra që janë të njohura sot do të vjetrohen nesër.

Faqja eMarketer, bazuar në ngjarje këtë vit, ka prodhuar një raport mbi tendencat digjitale që duhet të pasojnë në vitin 2020, raporton Business Insider.

Të dhënat u grumbulluan bazuar në sjelljen e përdoruesve të Internetit dhe tregojnë se në të ardhmen strategjitë e marketingut do të dobësohen gradualisht, dhe se ato do të zëvendësohen nga vlera, transparenca dhe përmbajtja e personalizuar që do të jetë e rëndësishme për mbijetesën e kompanive.

Meqenëse kërkesat e përdoruesve ndikojnë në reklamimin digjital, është e rëndësishme që të monitorohen nevojat e tyre.

Sipas parashikimeve të tanishme, këto pesë tendenca do të shënojnë vitin në vijim, transmeton KosovaPress.

1. Komandat zanore

Teknologjia e komandës zanore do të përparojë dhe shtypë mënyrat aktuale të kërkimit të përmbajtjes në Internet.

2. Konkurrenca e Google po forcohet

Google do të mbetet platforma mbizotëruese e kërkimit në internet, por disa përdorues do të kalojnë në motorët e tjerë të kërkimit, të cilat mund të shkaktojnë probleme për këtë kompani në vitet e ardhshme.

3. Shërbimet në internet shtypin televizionin klasik

Shërbimet tradicionale të TV do të humbasin shikuesit për shkak të shërbimeve në internet si Netflix dhe Hulu, të cilat do t’u kërkojnë reklamuesve të ndryshojnë strategjitë e tyre.

4. Korrigjimi i Politikës së Privatësisë së Përdoruesit

Çështja e privatësisë, e cila diskutohet pothuajse vazhdimisht në lajme dhe rrjetet sociale, do të bëjë që platformat të ndryshojnë praktikat aktuale të mbledhjes së të dhënave të përdoruesve, kështu që artikujt që nuk pranohen nga një audiencë e gjerë duhet të korrigjohen.

5. Numri i përdoruesve të Facebook do të zvogëlohet

Numri i përdoruesve të Facebook do të vazhdojë të bjerë dhe reklamuesit do të duhet t’i ndjekin ata për të mbajtur audiencën e tyre.