Pezullohen llogaritë e Trump-it në Facebook e Twitter

Pezullohen llogaritë e Trump-it në Facebook e Twitter

Presidentit amerikan, Donald Trump, është pezulluar nga Twitter dhe Facebook, pasi ka postuar në Twitter për mbështetësit që sulmuan Kapitolin e Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Në një mesazh në rrjetin social për protestuesit ai tha “Ju dua” para se t’u thoshte të shkonin në shtëpi. Ai përsëriti gjithashtu pretendime të rreme në lidhje me mashtrimet zgjedhore.

Twitter tha se kërkohej heqja e tre cicërimave për “shkelje të ashpra të politikës sonë të Integritetit Qytetar”.

Kompania deklaroi se llogaria e presidentit do të mbetej e mbyllur përherë nëse tweets nuk hiqeshin, raporton BBC.

Ajo vazhdoi të thoshte se “Shkeljet e ardhshme të Rregullave të Twitter … do të rezultojnë në pezullim të përhershëm të llogarisë @realDonaldTrump”.

Do të thotë se ditët e Donald Trump në Twitter mund të numërohen. Presidenti nuk njihet për shumë vëmendje ndaj udhëzimeve të komunitetit të Twitter.

Ndërkohë, Facebook ndaloi z. Trump për 24 orë. YouTube gjithashtu hoqi videon.

Facebook tha: “Ne e hoqëm atë sepse në ekuilibër ne besojmë se kontribuon në vend që të zvogëlojë rrezikun e dhunës së vazhdueshme.” /Insajderi.com