Rezultatet preliminare nga zgjedhjet në Austri

Politikani që do të bëhet udhëheqësi më i ri në botë

Politikani që do të bëhet udhëheqësi më i ri në botë

Sipas rezultateve preliminare Sebastian Kurz fitoi zgjedhjet në Austri.

Partia Popullore Konservatore e Austrisë (ÖVP), e udhëhequr nga 31-vjeçari Sebastian Kurz, fitoi zgjedhjet parlamentare të vendit, sipas rezultateve preliminare.

Fitorja e bën Kurz udhëheqësin më të ri në botë.

Partia Popullore ka fituar ishte e 31.5%, të votave e pasuar  nga Social Demokratët me 27.1% dhe Partisë së Lirisë të ekstremit të djathtë (FPÖ) me 25.9%.

BBC raporton se mungesa e shumicës, do të bënte që partia e Kurz të kërkojë një koalicion me FPÖ, e cila bënte fushatë kundër emigracionit.