Prerja e një peme të shenjtë aborigjine për shkak të autostradës, nxit mllef në Australi

Prerja e një peme të shenjtë aborigjine për shkak të autostradës, nxit mllef në Australi

Prerja e një peme të shenjtë për njerëzit vendas për të pastruar tokën për një autostradë, ka shkaktuar zemërim në Australi.

Protestuesit kanë kampuar prej kohësh në Victoria për të mbrojtur pemë të rëndësishme kulturore, duke përfshirë disa një pemë të shenjtë ku gratë lokale Djab Wurrung kanë shkuar tradicionalisht për të lindur.

Por autoritetet shtetërore prenë të hënën “pemën e udhëzimeve” të Djab Wurrung, thanë aktivistët.

Zyrtarët mbrojtën prerjen, duke thënë se pema nuk ishte në një listë mbrojtjeje.

Në një marrëveshje vitin e kaluar, pronarët e tokave aborigjene negociuan me qeverinë viktoriane për të shpëtuar nga shkatërrimi rreth një duzinë prej 250 pemësh “të rëndësishme kulturore”.

Sidoqoftë, aktivistët e pavarur nga grupi i tokës Aborigjene kanë mbetur në vendin pranë Buangor për të provuar dhe ruajtur më shumë pemë./Insajderi.com

Burimi: BBC News