Presidentët amerikanë që kanë vuajtur nga depresioni

Presidentët amerikanë që kanë vuajtur nga depresioni

Bota thyen çdokënd, disa janë të fortë për t’i përballuar e disa jo.

Para se të udhëhiqnin Amerikën përmes krizave kombëtare, presidentët Abraham Lincoln, Franklin Roosevelt dhe Lyndon Johnson janë transformuar nga trauma personale, shkruan curiosity.

Historiania Dosi Kearns Goodwin zbulon si kanë qenë këta burra prapa pamjes së presidentit.

“Ata kanë qenë në depresion, pothuajse gati të braktisin jetën e tyre publike, dhe pastaj dolën në shesh. Sapo e kaluan këtë gjendje, ata u bënë njerëz më të përvuajtur, fituan një lidhje më të fortë me njerëzit tjerë, çka i mungonte më përpara,” thotë ajo.

“Ambicia është një mister për mua, kur bëhet fjala për njerëzit, është gjëja më e rëndësishme, është sikurse pranvera për sukses, dhe çelësi është se nëse e keni ëndërruar kur keni qenë të ri disa ambicie, ato ju shtyjnë që të ecni përpara”, thotë ajo.

Linkoln, me dëshirën për të parë Amerikën më mirë, kështu përjetoi depresion të thellë. Ndiqeni videon më poshtë misteret që përcollën edhe vdekjen e tij.

Presidents in Crisis

Before they led America through national crises, Presidents Abraham Lincoln, Franklin Roosevelt and Lyndon Johnson had each been transformed by personal trauma. Historian Doris Kearns Goodwin reveals the all too human men behind their presidencies. Watch at http://bit.ly/2lfruSt

Posted by CuriosityStream on Saturday, 29 April 2017