Presidentit Trump i hakohet Twitter-i

Presidentit Trump i hakohet Twitter-i

Gjatë një sulmi teknologjik në Twitter, llogari të shumta të figurave të njohura, përfshirë ato të Kanye West, Kim Kardashian, Elon Musk dhe Joe Biden, u hakuan nga mashtruesit e Bitcoin në korrik, kishte një përjashtim të dukshëm: llogaria e Donald Trump. Kjo çoi në spekulime se Twitter i Presidentit ka mbrojtje shtesë, por tani një haker holandez ka sugjeruar të kundërtën.

Eksperti i sigurisë, i quajtur Victor Gevers, pretendon se ai hakoi llogarinë e Trump në Twitter javën e kaluar, duke fituar akces në mesazhet e tij private dhe mundësinë për të postuar tëeets për 87 milion ndjekësit e tij. Si e bëri? Ai thjesht mendoi fjalëkalimin: “maga2020!”

Me sa duket, Gevers përfundoi në gjetjen e fjalëkalimit të saktë në përpjekjen e tij të pestë, i cili bazohet në parullën Make America Great Again të popullarizuar në fushatën e Trump 2016.

“Unë prisja të bllokohesha pas katër përpjekjeve të dështuara”, i thotë ai gazetës holandeze De Volkskrant. “Ose të paktën të kërkohet të sigurojë informacion shtesë.”

Pas sulmit të suksesshëm, ai pretendon se kontaktoi direkt Donald Trump, si dhe ekipin e tij të fushatës dhe familjen, për të dërguar një paralajmërim se llogaria e mediave sociale nuk ishte e sigurt. Duke mos marrë përgjigje, ai gjithashtu kontaktoi CIA, Shtëpinë e Bardhë, FBI dhe Twitter, raporton De Volkskrant. “Pastaj të Shtunën, papritmas pashë që verifikimi me dy hapa për llogarinë ishte aktivizuar,” thotë Gevers, duke shtuar se Shërbimi Sekret hyri në kontakt dy ditë më vonë, për një bisedë “miqësore” në të cilën ata e falënderuan atë për duke sjellë mungesën e sigurisë në vëmendjen e tyre.

Sidoqoftë, një zëdhënës për Twitter ka mohuar raportet se llogaria e Trump ishte kompromentuar në radhë të parë, duke thënë për The Verge: “Ne nuk kemi parë asnjë provë për të mbështetur këtë pretendim, përfshirë nga artikulli i botuar në Holandë sot. Ne zbatuam në mënyrë aktive masat e sigurisë së llogarisë për një grup të caktuar të llogarive të profilit të lartë, të lidhur me zgjedhjet në Twitter në Shtetet e Bashkuara, duke përfshirë degët federale të qeverisë. ”

“Kjo nuk është absolutisht e vërtetë,” shton zëvendës sekretari i shtypit i Shtëpisë së Bardhë Judd Deere, “por ne nuk komentojmë mbi procedurat e sigurisë rreth llogarive të Presidentit në mediat sociale.”

Në çdo rast, nuk do të ishte hera e parë që Gevers ka hakuar llogarinë e Trump në Twitter. Kjo kishte ndodhur në vitin 2016, kur ai dhe dy hakerë të tjerë gjithashtu arritën të hamendësonin fjalëkalimin e Trump (i cili më pas thuhet se ishte bazuar në një tjetër frazë të tij kapëse: “yourefired”).