Pronari i ofron punë hajdutit që u përpoq të vidhte në restorantin e tij

Pronari i ofron punë hajdutit që u përpoq të vidhte në restorantin e tij

Një pronar biznesi nga Xhorxhia kapi një hajdut duke hyrë në restorantin e tij në kamerat e mbikëqyrjes, por në vend që të përfshinte policinë, ai i ofroi të dyshuarit një vend pune.

Sipas WBTV, pak para orës 4:30 të mëngjesit të së shtunës, dikush hyri në Diablo’s Southëest Grill në Augusta, Georgia. Akti u kap në kamera të sigurisë, i cili tregon hajdutin që kap arkën, e tund atë dhe, duke kuptuar se nuk ka para brenda, largohet, transmeton Insajderi.

“I dyshuari hodhi një tullë në derën e xhamit”, tha Carl Wallace, bashkëthemelues i restorantit. “Na kushtoi më shumë rregullimi i derës, se sa dëmi që do të bënte po të plaçkiste arkën”.

Wallace-it i kushtoi 1.000 dollarë për të rregulluar derën. Ai pastaj shkroi një postim në Facebook në lidhje me incidentin, në të cilin ai mori qasjen e pazakontë për t’i ofruar të dyshuarit një punë.

“Për grabitësin që ishte që po lufton me vendime jetësore ose që ka probleme me para… ju lutemi paraqituni tek ne për një vend pune. Ka mundësi më të mira sesa kjo rrugë që keni zgjedhur”, shkroi Wallace.

Ai premtoi se nuk do të përfshinte policinë dhe nuk do të bënte asnjë pyetje.

Wallace thotë se ai do të donte ta ndihmonte personin dhe t’i ofronte atij një rrugë më të mirë. Ai madje shkoi aq larg sa të thoshte se do të ishte i gatshëm ta mentoronte. Ai thotë se nëse i dyshuari do të arrestohej, ai do të kishte një krim në regjistrin e tij dhe do të luftonte për të gjetur një punë.

Pronari thotë se ai dëshiron të rregullojë atë që ai e quan një sistem të thyer dhe shpreson që hajduti ta pranojë ofertën e tij.

“Le të ndalemi. Le ta rregullojmë këtë. Le të bëjmë diçka ndryshe dhe t’i japim këtij djali një mundësi”, tha ai. “Unë mendoj se historia vijuese e kësaj është më e rëndësishme se historia fillestare”. /Insajderi.com