fbpx

Pse është lajm që në Spanjë ka diplomuar një gjeneratë e trajnerëve?

Pse është lajm që në Spanjë ka diplomuar një gjeneratë e trajnerëve?

Akademia e trajnerëve e Federatës së Futbollit të Spanjës ka njoftuar se gjenerata 2018 i ka kryer të gjitha provimet për kursin për trajnerë dhe ky lajm sot është më interesant sesa për cilëndo gjeneratë tjetër në histori të futbollit spanjoll.

Ekzistojnë dy arsye për këtë. E para është se pjesë e kësaj gjenerate të “nxënësve” janë Raul Gonzales, Xabi Alonso, Xavi Hernandez, Marcos Senna, Victor Valdes, Julio Baptista, Joan Capdevilla dhe të tjerë.

Këta futbollistë e kanë shkruar historinë e futbollit spanjoll dhe evropian dhe lista e tyre e trofeve dhe arritjeve është material për libra, e jo për artikuj në një portal.

Mirëpo, arsyeja e dytë është edhe më interesante dhe aktuale.