Pse Trump iu rrit mbështetja nga komunitetet me ngjyrë

Pse Trump iu rrit mbështetja nga komunitetet me ngjyrë

Pavarësisht nga disfata e tij në zgjedhje, Presidenti Donald Trump mund të mburret me një sukses që ka intriguar anketuesit, ai ishte më i popullarizuar tek votuesit e pakicave etnike sesa në 2016.

Disa mund ta konsiderojnë këtë të habitshme duke qenë se kritikët e tij politikë aq shpesh e akuzuan atë për racizëm dhe islamofobi. Z. Trump mohon të jetë racist dhe ka akuzuar demokratët për marrjen e votuesve të afrikano-amerikan për të mirëqenë.

Presidenti republikan fitoi një pjesë të votave prej 6% midis burrave të zezë dhe një rritje prej 5% midis grave hispanike.

Do të thotë që disa votues ndryshuan mendje dhe vendosën të votojnë në mënyrën e tij, pasi ose nuk votuan ose votuan për një kandidat tjetër në 2016.

Por kjo na tregon diçka në lidhje me thirrjen unike të Z. Trump.

“Unë isha padyshim më liberal duke u rritur – gjyshja ime ishte e përfshirë në lëvizjen për të drejtat civile këtu në Teksas gjatë viteve 60 dhe unë u rrita me atë ideologji”.

Mateo Mokarzel, 40 vjeç, është një student i diplomuar nga Hjustoni, Teksas dhe është i trashëgimisë së përzier, meksikane dhe libaneze. Ai nuk votoi në 2016 dhe nuk është besnik ndaj asnjërës parti të madhe, por kësaj here ai vendosi të votojë për republikanët.

Mateo ka hequr akuzat për racizëm të ngritura kundër presidentit. Në vend të kësaj, ai thotë se ishte tërhequr nga politika e jashtme izoluese dhe ekonomike e Z. Trump.

“Ai me të vërtetë dha politikën e tij anti-globalizuese,” thotë ai. “Zgjerimi neo-liberal ka dëmtuar vërtet Meksikën dhe SHBA, dhe kur keni familje që jeton atje, dhe ju mund të shihni se si janë dëmtuar njerëzit që jetojnë, punët e tyre, pagat e tyre, kjo me të vërtetë ka rritur luftën e narkotikëve dhe kjo është një nga gjërat ku Trump ndërhyri duke thënë – ‘hej, ne do të shkëpusim këto marrëveshje tregtare’ – dhe pastaj ai në fakt e bëri atë. Kjo ishte për mua shenja e parë që ai me të vërtetë i mendonte disa nga gjërat që po thoshte “./Insajderi.com

BBC News