“PSG është 15 vite mbas Realit të Madridit dhe Barcelonës”

“PSG është 15 vite mbas Realit të Madridit dhe Barcelonës”

Trajneri spanjoll i PSG-së, Unai Emery, tha se klubi i tij ende nuk ka disa “gjëra të vogla” për të fituar “emërtime” të rëndësishme dhe kujton se Real Madridi me Barcelonën ishin në të njëjtën situatë 15 vite më parë.

“PSG është një ekip që normalisht fiton, por gjithnjë i mungojnë gjëra të vogla në momentet e rëndësishme. Ato janë detaje që duhet të punohet me lojtarë me përvojë, me punë mendore, – tha Emery në një intervistë të botuar në revistën “So Foot”. “

“Vitet e fundit, Barça dhe Real Madridi kanë fituar disa “Champions League”, por kjo nuk ishte 10 apo 15 vite më parë. Fitimi kërkon një proces mësimi. PSG është në të njëjtën situatë si Real Madridi, apo Barcelona 15 vite më parë”.

Trajneri bask, gjithashtu, sugjeroi që ndryshimi i drejtorit sportiv Patrick Kluivert me portugezin Enrique Antero ishte iniciativa e tij. “I thashë presidentit: Në qoftë se ju zgjidhni për të më ndjekur, ju keni për të dëgjuar dhe për të ndryshuar disa gjëra me drejtorin sportiv, pastaj vendosi për të zëvendësuar Kluivert me Antero. Tani jemi në të njëjtën gjatësi vale”, shtoi Emery.

Antero, ish-drejtori sportiv i Portos, konsiderohet si një nga personat kryesorë për nënshkrimin e Neymar me PSG-në, duke paguar 222 milionë euro për Barcelonën, transferimi më i madh në historinë e futbollit.

Emery gjithashtu kujtoi se kur arriti në vitin 2016, PSG-ja delegoi disa çështje që ai nuk i detajonte me drejtorin sportiv dhe presidentin. “U thashë atyre: është mirë, e dini ekipin më të mirë se unë. Unë besoj tek ju, kam pasur një qëndrim pasiv, tani kjo është e kaluar,” tha ai.