Punët që kanë kryer 7 presidentët e ShBA para se të futeshin në Shtëpinë e Bardhë

Punët që kanë kryer 7 presidentët e ShBA para se të futeshin në Shtëpinë e Bardhë

Kur bëhet fjalë për ndërtimin e një karriere të suksesshme, të gjithë ne duhet të fillojmë diku. Dhe shumë njerëz të suksesshëm kanë ndërtuar karrierën e tyre duke bërë gjëra shumë të thjeshta.

Kjo është po aq e vërtetë si për politikanët, po ashtu edhe për njerëz të angazhuar në fusha të tjera.

Megjithatë, kur bëhet fjalë për politikanët, përcjell Telegrafi, mund të thuhet lirisht se jo shumë prej tyre fillojnë të planifikojnë një karrierë politike në vitet e tyre të hershme. Madje, punët që kanë bërë ata më parë, shpesh nuk kanë fare të bëjnë me atë që ata më vonë vazhdojnë të bëjnë – përfshirë edhe presidentët.

George Washington

Presidenti i parë i Amerikës filloi karrierën e tij si një anketues. Pas vdekjes së babait të tij kur ishte vetëm 16 vjeç, Uashingtoni duhej të fitonte. Për fat të mirë, ai gjithmonë kishte pasur qejf të kalonte kohën jashtë dhe ishte i mirë në matematikë dhe aritmetikë. Ai i kombinoi këto aftësi dhe mësoi veten të përdorte mjetet e anketimit që kishte trashëguar nga i ati. Një takim i rastësishëm me Zotin Fairfax – që kishte qenë njeriu më i pasur në Virxhinia – e ndihmoi atë në karrierën e tij. Ai së shpejti u bashkua me partinë e vrojtimit të Fairfax në Virxhinia. Dhe pavarësisht se nuk kishte trajnime formale më vonë u bë hetuesi zyrtar për Virxhininë.

Abraham Lincoln

Ashtu si shumë djem të rritur në Amerikën rurale, Lincoln duhej të punonte në fermën e familjes. Por më vonë ai donte të bënte karrierën e tij, ndoshta për shkak të tensioneve familjare. Ai kishte një numër të punëve duke përfshirë punën si bartës, drejtimin e një dyqani të përgjithshëm dhe duke punuar si punëtor ditor.

Edukimi i Lincoln ishte i kufizuar, por ai ishte një nxënës i mirë. Kështu, duke përdorur libra ligjorë të huazuar dhe duke lexuar dokumente ligjore, i riu Lincoln mësoi veten mjaftueshëm për të fituar një licencë për të ushtruar ligjin.

Theodore Roosevelt

Ndryshe nga shumë presidentë të tjerë, Theodore Roosevelt erdhi nga një familje e pasur dhe kishte pak nevojë për të punuar për të mbështetur veten. Si i ri që ishte, ai trashëgoi pasurinë e babait të tij, e cila ishte ekuivalente me më shumë se 3 milionë dollarë në paratë e sotme. Ai vendosi të studionte ligjin, por u tërhoq dhe iu kushtua politikës. Ai ishte një nga të paktët që e vendosën karrierën e tij në një rrugë kaq të drejtpërdrejtë në Shtëpinë e Bardhë që nga fillimi.

Ronald Reagan

Deri në kohën kur Ronald Reagan kandidoi për president, ai ishte tashmë një fytyrë e njohur. Si një yll i ekranit, ai kishte luajtur rol në shumë filma të njohur.

Gjithsesi, para se të luante si aktor, ai e mbështeti veten përmes punëve të ndryshme të çuditshme duke përfshirë punën si një shpëtimtar uji. Reagan thuhet se ka shpëtuar 77 jetë gjatë kryerjes së detyrave të tij.

Bill Clinton

Edhe pse Clinton ishte një tjetër i diplomuar i ligjit, ai gjithashtu kishte bërë punë të tjera. Përkundër përpjekjes me idenë për t’u bërë një lojtar profesionist në saksofon, Klinton e dinte në fillim se dëshironte një karrierë në zyrën publike.

Barack Obama

Obama gjithashtu hyri në politikë pas një karriere ligjore, por kishte punuar në punë të tjera me kohë të pjesshme në rininë e tij. Midis tyre ishte një punë verore që punonte në një degë të prodhimit të akullores në Honolulu në vitin 1978, kur ai ishte 16 vjeç.

Donald Trump

Karriera politike e presidentit aktual filloi shumë vonë në jetë krahasuar me paraardhësit e tij. Sfondi i tij është në biznes. Shefi i parë i Trump ishte babai i tij, të cilin ai e përshkroi në një intervistë me Forbes si “të ashpër por të drejtë”.

Trump tregoi anën e tij sipërmarrëse në një moshë të re. Megjithëse shumë presidentë kanë një sfond ligjor ose biznesi, nuk ka qartë një rrugë të caktuar karriere për ata që ëndërrojnë të hyjnë në Shtëpinë e Bardhë. Pra, mbani mend, personi i cili është duke shërbyer tryezën tuaj ose paketimin e sendeve ushqimore tuaja, sot mund të jetë një president i ardhshëm