Putin e fton Trumpin në Moskë

Presidenti i Rusisë Vladimir Putin i dërgoi sot një mesazh të ri urimi homologut të tij amerikan Donald Trump, duke e ftuar atë përsëri të marrë pjesë në 75-vjetorin e fitores së ish-BRSS në Luftën e Dytë Botërore majin e ardhshëm, njofton Kremlini.

Putin e fton Trumpin në Moskë

Putin tha në mesazh se Rusia dhe SHBA kishin një përgjegjësi historike për të siguruar sigurinë dhe stabilitetin botëror, dhe se Moska mbron normalizimin e marrëdhënieve bilaterale dhe krijimin e një dialogu të barabartë bazuar në respektimin e ndërsjellë të interesave.

Putin gjithashtu uroi kryeministrin e Kanadasë Justin Trudeau, duke shprehur besimin e tij se zhvillimi i një bashkëpunimi konstruktiv, dypalësh në një numër fushash, si dhe respekti i ndërsjellë, ishte plotësisht në interes të Rusisë dhe Kanadasë.