Vladimir Putin ka krijuar një drejtori të re brenda ushtrisë ruse për të promovuar patriotizmin, e cila ngjan me një praktike sovjetike që dikur vinte komisarë politikë për " />

Putin krijon drejtori për të politizuar ushtrinë

Putin krijon drejtori për të politizuar ushtrinë

Vladimir Putin ka krijuar një drejtori të re brenda ushtrisë ruse për të promovuar patriotizmin, e cila ngjan me një praktike sovjetike që dikur vinte komisarë politikë për t’u mësuar ushtarëve rregullat e marksizmit dhe leninizmit.

Masa e miratuar nga Putini në një dekret presidencial të botuar të hënën, do të ndikojë në mbi 1 milion pjesëtarë të shërbimit ushtarak të Rusisë dhe duket se është projektuar për të siguruar besnikërinë e ushtarëve në një kohë kur Moska është izoluar në një bllokim gjeopolitik me Perëndimin.

“Në kushtet e një informacioni global dhe konfrontimit psikologjik (me Perëndimin), roli i unitetit politik dhe moral brenda ushtrisë dhe shoqërisë rritet në mënyrë drastike”, u shpreh agjencia e lajmeve Interfax.

Në Bashkimin Sovjetik, një drejtori e ngjashme ka punuar për të siguruar që ushtria të qëndrojë besnike ndaj partisë komuniste në atë kohë.

Putin, komandant i forcave të armatosura të Rusisë, konkurroi si kandidat i pavarur kur u rizgjodh në një mandat të ri në mars, por mbështetet nga Partia e Bashkuar e Rusisë në pushtet.

Dekreti i tij tha se drejtoria e re do të ishte përgjegjëse për punën “ushtarake-patriotike” dhe, me një dekret të veçantë, Putin bëri kolonelin e përgjithshëm Andrei Kartapolov, një veteran i konfliktit të Rusisë në Siri, kreun e saj të ri, përcjell TCh.

Ministria e mbrojtjes nuk ka publikuarr detajet e drejtorisë së re, por një burim ushtarak i paidentifikuar i tha të përditshmes “Kommersant” se Kartapolov do të ishte gjithashtu përgjegjës për aktivitetet e Yunarmiya, një organizatë patriotike e të rinjve ushtarakë të sponsorizuar nga ministria.